Μακρή: «Τα σχολεία θα κλείσουν αν μας το πουν οι ειδικοί»

Οι τελικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν

Την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία των ειδικών για ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, φαίνεται πως η πιθανότητα να κλείσουν πριν καν ανοίξουν είναι πιο πιθανή από ποτέ. 

Ο Έλληνας ερευνητής, Γ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα σχολεία δε θα πρέπει να ανοίξουν μέχρι να πέσουν κι άλλο τα κρούσματα, ενώ η Παιδιατρική Εταιρεία προέβλεψε πως αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών 12 – 17 ετών τα σχολεία θα κλείσουν έως τα Χριστούγεννα. 

Κορωνοϊός: Plan B για τα σχολεία - Φόβοι ότι δε θα μείνουν ανοιχτά για πολύ

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για ένα χρονικό διάστημα τόνισε και η λοιμωξιολόγος Θ. Ψαλτοπούλου, η οποία, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η κατάσταση είναι δυναμική και το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να προκαλέσει μετάδοση από τα παιδιά στις οικογένειές τους. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε πως τα σχολεία θα κλείσουν αν τον πουν οι ειδικοί. 

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», είπε στον ΣΚΑΙ.

Παπαευαγγέλου: «Αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα στα σχολεία»

Πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, αλλά, όπως εξήγησε, αυτό θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία.

Επανέλαβε τα αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής, αερισμό των αιθουσών, διαφορετικό προαυλισμό των τάξεων και τα πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος.

Κορωνοϊός: «Πιθανό το κλείσιμο των σχολείων σε λίγο καιρό»

Δεν απέκλεισε τέλος να αλλάξει η οδηγία για κλείσιμο ενός τμήματος αν νοσήσει το 50% των μαθητών, καθώς οι ειδικοί μπορεί να αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα που απαιτούν άλλα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top