Το σχέδιο της κυβέρνησης για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία   

Ανοίγουν τη Δευτέρα με τον φόβο ότι θα ξανακλείσουν λόγω της μετάλλαξης Δ 

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου,  όμως η ανησυχία των γονέων είναι μην ξανακλείσουν τα τμήματα και τα παιδιά βρεθούν ξανά στο σπίτι. Ο λόγος είναι μία ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ.  

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο - Δια ζώσης η εκπαίδευση

Ο φόβος των ειδικών είναι ότι από τη μετάλλαξη Δ θα νοσήσει ένα ποσοστό ίσως και 30% των μαθητών, με αποτέλεσμα να γίνει «νόσος των παιδιών» ! Μεγάλο ζήτημα είναι και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 80% ενώ μαζί με ένα 10%  όσων έχουν νοσήσει ή θα νοσήσουν το ποσοστό ανοσίας ανέρχεται στο 90%, το οποίο είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτα μέσα στο σχολικό περιβάλλον την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.        

Σχολεία: «Θα μολυνθεί το 30% των μαθητών. Θα έχουμε θανάτους παιδιών»

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κωδικός «ανοιχτά σχολεία» απασχολεί την κυβέρνηση,  η οποία έχει εκπονήσει σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει δραματική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.     

Self test: Ξεκινά η δωρεάν διάθεσή τους στους μαθητές από σήμερα

Μόνη λύση πάντως θεωρείται ο εμβολιασμός των παιδιών, με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στρέψει την προσοχή του στην εκστρατεία πειθούς της κοινής γνώμης, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά αυτή τη στιγμή ποσοστά των εμβολιασμένων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. 

Ανάρτηση Μητσοτάκη με video για τον εμβολιασμό παιδιών 12- 17 ετών 

«Τα σχολεία δεν πρέπει να ξανακλείσουν αλλά το κλειδί είναι ο εμβολιασμός» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Ευγενίδης.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top