Αποκλειστικό: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη!

Προετοιμάζεται και συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν τον Νοέμβριο

Διμερής συνάντηση θα υπάρξει όπως όλα δείχνουν, έστω και σύντομη, μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σε θετικό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, ενώ αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί επίσημα κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του στα πλαίσια της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως οι εξελίξεις προλαβαίνουν Αθήνα και Άγκυρα.  Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι δύο πλευρές  επιδιώκουν έστω και μια σύντομη δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στις 24 ή τις 25 Σεπτεμβρίου. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκονται μεταξύ άλλων: η κατάσταση στο Αφγανιστάν, οι προσφυγικές ροές, η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, η κλιματική κρίση αλλά και οι πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι Ελλάδα και Τουρκία. 

Θετικό το Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει και άλλες σημαντικές κατ' ιδίαν επαφές κατά την πενθήμερη επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται το έδαφος και για ακόμα μια πολύ σημαντική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά τον Νοέμβριο στην αμερικανική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει και πάλι στις ΗΠΑ  στις 2 Νοεμβρίου όποτε και είναι προγραμματισμένα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», στα οποία το παρόν θα δώσει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πάντως όλες οι επαφές του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να «κλειδώσουν» τις προσεχείς ημέρες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top