Στα ιατρεία των παιδιάτρων οι εμβολιασμοί των παιδιών - Τι αποφασίστηκε

Η αναφορά του πρωθυπουργού στη μητέρα του

Τη βοήθεια και των παιδιάτρων για να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών ζήτησε σήμερα από εκπροσώπους παιδιατρικών φορέων ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το «πράσινο» φως για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-17 ετών κατά του κορωνοϊού πήραν οι ιδιώτες παιδίατροι μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έως τέλος Σεπτεμβρίου τα εμβόλια της Pfizer θα βρίσκονται στα ιδιωτικά ιατρεία και θα είναι έτοιμα για χρήση.

Εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδίατρους

Οι παιδίατροι εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων. Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

Μητσοτάκης σύσκεψη

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση της μητέρας του που στον πόλεμο προσβλήθηκε από πολυομελίτιδα, ασθένεια που έχει εξαλειφθεί πλέον χάρη στον εμβολιασμό - Eurokinissi

Εμβόλιο: 15+1 απαντήσεις για τον εμβολιασμό παιδιών 12 – 17 ετών

«Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κύριος Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.

Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού αφορά παιδιά

Ο πρωθυπουργός, τονίζοντας τη σημασία των εμβολίων, αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό βίωμα από τη μητέρα του. 

«Εμένα η μάνα μου - όπως ξέρετε - αρρώστησε από πολιομυελίτιδα μέσα στον πόλεμο. Κι έζησε μία ζωή μεγάλης ταλαιπωρίας από μία ασθένεια, η οποία εξαφανίστηκε στη συνέχεια από προσώπου γης λόγω των εμβολίων. Νομίζω ότι καλό είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά στα εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί», τόνισε.

Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

«Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος επειδή έχει τον ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες ήταν αυτός που τον ρωτούσαν για το αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων είναι πάρα πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι», είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

σύσκεψη

Οι ιδιώτες παιδίατροι θα μπορούν να εμβολιάζουν τα παιδιά κατά του κορωνοϊού στα ιατρεία τους - Eurokinissi

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Εμβόλιο: Πόσες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να εμβολιάζουν παιδιά;

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», πρόσθεσε και ανέφερε ότι και τα τρία παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top