Οικονόμου: Στις θέσεις τους οι υγειονομικοί μόλις κάνουν την πρώτη δόση

Για ανατιμήσεις: Θα αντιμετωπίσουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας

Νέα τροπολογία, η οποία θα επιτρέπει στους υγειονομικούς να επιστρέφουν στις θέσεις τους την επόμενη ης πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, καταθέτει η κυβέρνηση.

Αυτό υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν» και πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς «οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση».

«Η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: Την προστασία της δημόσιας υγείας και την προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου. Οι δύο στόχοι προφανώς είναι αλληλοεξαρτώμενοι. Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Eμβολιασμοί: Απόλυση και πρόστιμο σε όσους εκδίδουν μαϊμού πιστοποιητικά

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα, που μας δίνει η επιστήμη: «Μέρος της προσπάθειας αυτής είναι ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, που δραστηριοποιούνται σε τομείς αυξημένης ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό τους όσο και απέναντι στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο, στην πατρίδα μας».

Τι είπε για τη νέα σχολική χρονιά

Αναφερόμενος στη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η εμπειρία της πανδημίας έδειξε σε όλους πόσο αναγκαία -μορφωτικά, κοινωνικά- είναι η δια ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες.

«Τα μέτρα που εφαρμόζουμε ήδη και όσα έχουμε εξαγγείλει αποβλέπουν πρωτίστως στην αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων. Σε ένα πλαίσιο κανόνων που θα συνδυάζει την υγειονομική ασφάλεια και την εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών στο κάλεσμα για εμβολιασμό βαίνει αυξανόμενη,  «αλλά χρειάζεται να ενταθεί».

«Επαναλαμβάνω όμως ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από το αν η εκπαιδευτική κοινότητα, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι γονείς τους, ανταποκριθούν εν συνόλω στα μέτρα και στα πρωτόκολλα  των ειδικών. Με άμεσα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια και με μέτρα καθημερινής προστασίας μπορούμε να προσφέρουμε στη νεολαία μας το μέγιστο δώρο: Τη μόρφωση, τους φίλους τους, τη ζωή τους στην πληρότητά της. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε το σωστό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Για ανατιμήσεις: Θα αντιμετωπίσουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας

Για «δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη» έκανε λόγο ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας τα φαινόμενα ακρίβειας, που ήδη παρατηρούνται στην αγορά.

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

«Προφανώς η κυβέρνηση παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ανατιμήσεις στην τσέπη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε ο στόχος είναι να είναι θωρακισμένη η κοινωνία ώστε οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα».

Όπως ξεκαθάρισε, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την εποπτεία της αγοράς ώστε να μην εργαλειοποιηθεί το φαινόμενο της ανατίμησης και να μην αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι δε θα επιτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top