Πολιτική Προστασία: Ανακοινώνονται Στυλιανίδης και Τουρνάς

Στις 11.30 οι ανακοινώσεις

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στςι 5/9 για τη νέα ηγεσία στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Η ώρα των ανακοινώσεων για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας έφτασε.

Στις 11.30 θα ανακοινωθούν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νεοσύστατο υπουργείο, μετά την αλλαγή πλεύσης από τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την άρνησή του να αναλάβει τη θέση.

Ποιος θα είναι ο «διάδοχος» του Αποστολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δίδυμο υπουργού και υφυπουργού για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Κρίσεων και Κλιματικής Αλλαγής.

Αύριο η ανακοίνωση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Όπως όλα δείχνουν, υπουργός θα αναλάβει ο Ελληνοκύπριος πολιτικός, ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο, ευρωβουλευτής και πρώην Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης από το 2013 ως το 2019 ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος  αρμόδιος για τη Διαχείριση Κρίσεων και την Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Αποτελεί ένα πρόσωπο με επιρροή στις Βρυξέλλες, με μεγάλη απήχηση στα κέντρα εξουσίας της Κομισιόν, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως άμισθος σύμβουλος του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, για την θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρέη υφυπουργού θα αναλάβει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) Ευάγγελος Τουρνάς, ο πολύπειρος Πτέραρχος ε.α. (εν αποστρατεία).

Σαρωτικές αλλαγές και στην πυροσβεστική

Ντόμινο αλλαγών αναμένονται και στην πυροσβεστική υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έρχεται μια ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων με 500 στελέχη με έμφαση στη δασοπυρόσβεση. 

Παράλληλα, βρίσκονται στο πρόγραμμα μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top