Αύριο η ανακοίνωση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός υποψήφιος για νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και την Κλιματική Αλλαγή στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Στυλιανίδης αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο το οποίο εκκρεμούσε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην αναλάβει το υπουργείο. Μέχρι στιγμής, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει τις πληροφορίες για την επιλογή Στυλιανίδη.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ποιος θα είνα τελικά ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Χρήστος Στυλιανίδης

«Κλειδώνει» το δίδυμο της Πολιτικής Προστασίας

Συμπληρώνεται το παζλ της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο πρώην Αρχηγού ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνά, ο πολύπειρος Πτέραρχος ε.α.

Το δεύτερο όνομα που ακούγεται στο παρασκήνιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι ο Χρήστος Βαΐτσης, πτέραρχος και ε.α. της αεροπορίας. Είχε διατελέσει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Εθνική Ασφάλεια όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση.

Σαρωτικές αλλαγές και στην πυροσβεστική

Ντόμινο αλλαγών αναμένονται και στην πυροσβεστική υπηρεσία. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, έρχεται μια ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων με 500 στελέχη με έμφαση στη δασοπυρόσβεση. 

Επίσης, βρίσκονται στο πρόγραμμα μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top