Ανασχηματισμός: Στις 11 οι ανακοινώσεις - Οι τελευταίες πληροφορίες

Εκπλήξεις ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έναν σαρωτικό ανασχηματισμό, με σχήμα που θα φτάσει έως τις εκλογές, θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί στις 11 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ανασχηματισμός: Οι «αμετακίνητοι» υπουργοί και τα «καυτά» υπουργεία

Οι «αμετακίνητοι» υπουργοί 

Σίγουροι πως θα μείνουν στη θέση τους μέχρι τώρα είναι πέντε υπουργοί: Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Δένδιας, Καραμανλής, Πιερρακάκης και Χατζηδάκης.

Πιθανόν να ισχύσει το ίδιο και για τους Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, οι οποίοι όμως μπορεί να δουν νέα πρόσωπα στο υπουργείο τους, ενώ στους αμετακίνητους θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας.

Κομβικά υπουργεία, είναι το Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των πυρκαγιών με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ο οποίος πιθανόν θα βγει εκτός κυβέρνησης) και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ακούγεται έντονα για υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και το υπουργείο Υγείας που διαχειρίστηκε την πανδημία, με τον Βασίλη Κικίλια.

Αλλαγές πιθανότατα να δούμε και στα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού, που βρίσκονται ο Χάρης Θεοχάρης και η Λίνα Μενδώνη. Στο Πολιτισμού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν υπουργό τον κ Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρχει έντονη παρουσία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ειδικά σε επίπεδο υφυπουργών. 

Ορισμένα από το ονόματα που ακούγονται είναι των Θάνου Πλεύρη, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Σίμου Κεδίκογλου, Μάξιμου Σενετάκη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Έλενας Ράπτη και Σταύρου Κελέτση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top