Χρυσοχοΐδης: Διερευνάται το περιστατικό με τη φωτοβολίδα στην Κερατέα 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική 

Στο περιστατικό  της πυρκαγιάς στην Κερατέα τα ξημερώματα της Παρασκευής  αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τις φωτιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή το βίντεο  στο οποίο φαίνεται να πέφτει φωτοβολίδα στο σημείο της πυρκαγιάς. 

Μόνο στο Star: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

«Σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Δασκαλειό, στην Κερατέα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε στα πρώτα σπίτια. Αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας να εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις μαρτυρίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας. Όπως συμπλήρωσε,  χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Πυροσβεστών η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά, ενώ το περιστατικό ερευνάται από τη Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα, με τη φωτιά στη Δυτική Αττική να έχει οριοθετηθεί, αλλά με τις  δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν την περίμετρο.

Βίλια: Οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος η φωτιά - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Όπως διαβεβαίωσε άλλωστε  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Την περιοχή εποπτεύουν επίσης ισχυρές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του Πυροσεβστικού Σώματος.

Για την αεροπυρόσβεση ανακοίνωσε ότι επιχείρησαν περιοδικά 18 ελικόπτερα, καθώς και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top