Κορωνοϊός: Σε ποιες περιπτώσεις ο ανεμβολίαστος δεν θα πληρώνει για τεστ

Νίκος Γεωργαντάς: 305.000 χιλιάδες νέοι έχουν ενεργοποιήσει το Freedom Pass

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό 16/8/2021

«Άλλο αυτός που από επιλογή του δεν εμβολιάζεται παρόλο που η πολιτεία του δίνει το δικαίωμα να εμβολιαστεί δωρεάν ανά πάσα στιγμή το επιθυμήσει, και άλλο αυτός που δεν έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί για λόγους υγείας. ;Aρα σε αυτόν φαντάζομαι θα υπάρχει πρόβλεψη να μην επωμίζεται το βάρος των τεστ που πρέπει να κάνει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, «επειδή ο καθένας που μπορεί να έχει ένα υποκείμενο νόσημα, το οποίο δεν του επιτρέπει τον εμβολιασμό η φοβάται, με μια κοινή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε περιγράφονται ακριβώς ποιες είναι οι περιπτώσεις και οι παθήσεις, οι οποίες πραγματικά δικαιολογημένα και αιτιολογημένα με χαρτί γιατρού δεν υποχρεώνονται να εμβολιαστούν», ανέφερε.

Πώς καταθέτει κάποιος αίτηση εξαίρεσης από την υποχρέωση του εμβολιασμού

«Στις τριμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, μπορεί να καταθέτει κάποιος την αίτηση του, από τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε δομές έτσι ώστε να μπορέσουν να απαλλαγούν από την υποχρέωση του εμβολιασμού. Εντός πέντε ημερών υπάρχει η υποχρέωση να εκδώσουν και το πόρισμα τους και στη συνέχεια παίρνουν κάποιο κάποιο χαρτί ότι δεν υποχρεούται για εμβολιασμό και βεβαίως πρέπει να τηρεί όλα υγιεινής και προστασίας τα οποία προβλέπονται»».

Έχουν εμβολιαστεί 11 εκατομμύρια πολίτες

Για το τείχος ανοσίας ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 11 εκατομμύρια πολίτες.

5.850.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και 5.525.000 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στις δομές ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα ο εμβολιασμός, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Από την ώρα που ανακοινώθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες δομές, όπου είχαμε έναν εμβολιασμό σε ποσοστό περίπου 62%, μέχρι προχθές 12/8, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει το μέτρο είχαν εμβολιαστεί  στο 74,5% των εργαζομένων. Αν συμπεριλάβουμε και αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν νοσήσει, οπότε δεν υποχρεούνται για το εξάμηνο της νόσησης, να εμβολιαστούν και αυτούς οι οποίοι έχουν τους λόγους υγείας, δεν είναι μεγάλο το ποσοστό που απομένει, σίγουρα είναι ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά θέλω να πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες θα περιοριστεί πάρα πολύ αυτό».

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε πως 305.000 χιλιάδες νέοι έχουν ήδη ενεργοποιήσει το Freedom pass.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γεωργαντά στον Status 107.7

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top