Φωτιές: Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

Ανακοινώνονται μέτρα για τους πληγέντες

Όσα είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τις φωτιές

Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών άφησε ξεκάθαρα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς με σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 118 εστίες φωτιάς. 

Ειδικά για τις φωτιές στην Ηλεία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εκδηλώθηκαν ταύτοχρονα επτά πυρκαγιές, εκ των οποίων οι τέσσερις στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας. 

Η ανησυχία στην κυβέρνηση, αλλά και στην Πυροσβεστική είναι έκδηλη και για το λόγο αυτό το θέμα ερευνά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Μέτρα για τους πληγέντες

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των πληγέντων από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ενώ ο Δήμος Αχαρνών και η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές – Νέο μέτωπο στη Δάφνη

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Αττικής, και στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει την άμεση χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και μέχρι 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής. 

Ηλεία: Σώθηκε στο παρά πέντε το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Μεταξύ άλλων θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή για όλους τους πληγέντες και όποιοι πολίτες έχουν πρόβλημα στέγασης θα λάβουν επιδότηση ενοικίου. 

Επίσης, θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και αποφάσεις για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Προβληματισμός για τα αίτια της πυρκαγιάς

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από φωτιές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top