Χαρδαλιάς: Εκδηλώθηκαν επτά πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σήμερα σε 118 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Σε νέα έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πολιτική Προστασία για τα μέτωπα των πυρκαγιών στη χώρα. «Δίνουμε μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αρχικά αναφέρθηκε στα SMS που στάλθηκαν μέσω του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών όπου μαίνονται πυρκαγιές.

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Κάηκαν σπίτια- Εκκενώθηκε η Αρχαία Ολυμπία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σήμερα σε 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Στη Βαρυμπόμπη, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη βόρεια Εύβοια. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην Εύβοια επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα και 58 οχήματα καθώς κα εναέρια μέσα. Στις 4 το μεσημέρι, το Λιμενικό πραγματοποίησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές, με πέντε πλωτά μέσα.

Φωτιά στην Ηλεία: Εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα επτά πυρκαγιές

Τις μεσημεριανές ώρες εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην Ηλεία επιχειρούν 160 πυροσβέστες, με έξι πεζοπόρα τμήματα, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. «Το μέτωπο της Ηράκλειας πήρε γρήγορα διαστάσεις. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελόπιο. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει μέτωπο ενός χιλιομέτρου», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η προστασίας της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε ο υφυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top