Δένδιας: Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας  

Συνάντηση με την ΥΠΕΞ του Λιβάνου η οποία ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοή

«Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας»  τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Υπουργείο Εξωτερικών με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου Ζέινα Ακάρ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. 

Νίκος Δένδιας με την Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου

Ο Νίκος Δένδιας με την Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου 

Ν. Δένδιας σε Τουρκία: Η Οθωμανική Τουρκία δεν υπάρχει εδώ και 100 χρόνια

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις παράνομες εξαγγελίες της Τουρκίας για τα Βαρώσια που «αποτελούν την πιο πρόσφατη έκφραση της τουρκικής παραβατικότητας στην περιοχή μας, αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Καθίσταται σαφές πλέον ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο αποσταθεροποιήσεων», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι ο Λίβανος απέχει ελάχιστα από την Αμμόχωστο.

Η συγκινητική ανάρτηση Δένδια για τον θάνατο της φώκιας στην Αλόννησο 

«Στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης αντιτάσσουμε τη στάση μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Μεγάλη σημασία έχει και η UNCLOS, την οποία Ελλάδα και Λίβανος έχουν επικυρώσει», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε πάντως, ύστερα και από τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  «τα ειλικρινά συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό για την απώλεια ζωών στις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττάλειας».

«Οι λαοί δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ο ένας στον άλλο, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές», τόνισε ο κ. Δένδιας, ο οποίος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στη Λιβανέζα ομόλογό του για την απώλεια ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές στον βόρειο Λίβανο και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει στην κατεύθυνση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. 

«Ο Λίβανος αποτελεί μια πύλη, γειτονική χώρα, τμήμα της άμεσης γειτονιάς μας. Τυχόν περαιτέρω αποσταθαρεποίησή του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας και την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίζουμε το Λίβανο και στο πλαίσιο της ΕΕ». 

Δένδιας σε φοιτητές που βραβεύθηκαν: Το Διεθνές Δίκαιο ο πυλώνας μας

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Ο λαός του Λιβάνου δε θα ξεχάσει τη βοήθεια που του πρόσφερε η Ελλάδα      

«Λέγεται πως οι δύσκολοι καιροί είναι εκείνοι που αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πραγματικός φίλος», τόνισε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Ζέινα Ακάρ. «Ο λαός του Λιβάνου δε θα ξεχάσει την άμεση βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα, είτε στον επισιτιστικό τομέα είτε για ανασυγκρότηση και ανακατασκευή».

Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ: Παρέδωσε 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηρυτό

«Ο Λίβανος προσβλέπει στην τριμερή συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβρη», ανέφερε επίσης  κυρία Ακάρ, σχετικά με την τριμερή σύνοδο Ελλάδας  - Κύπρου – Λιβάνου.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top