Μητσοτάκης σε έφηβους: Εμβολιαστείτε για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

«Όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν»

«Όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ικανοποιημένος από την αύξηση  στον ρυθμό των ραντεβού, που κλείνονται για εμβολιασμό, τις τελευταίες εβδομάδες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό αφορά και παιδιά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης για τον τουρισμό παρά τα κρούσματα στα νησιά

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, που επελαύνει σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε: «Προτρέπω με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν, διότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά».

«Το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την πρόσθετη προσπάθεια πειθούς», σημείωσε, εξηγώντας πως τους τελευταίους μήνες το 99% των συμπολιτών μας, στις ηλικίες μεταξύ 60 και 80 ετών, που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους έφηβους και τους γονείς τους, καλώντας τους να εμβολιαστούν και μάλιστα πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

«Θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια», είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, σημείωσε πως, εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, «θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκός χώρες».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top