Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης για τον τουρισμό παρά τα κρούσματα στα νησιά 

Περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία και την Αρκαδία 

Αισιόδοξος για τον τουρισμό, παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετά από τα νησιά, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας, ειδικά τους νέους, να εμβολιαστούν, κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά σε αγρότες της Μεσσηνίας, ενώ πριν από λίγο επισκέφτηκε την Τρίπολη.

Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεία Πελοπόννησος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο 

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τις ηλικίες από 12 ετών και πάνω

Μητσοτάκης:  Έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια πειθούς των νέων να εμβολιαστούν 

«Νομίζω ότι όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να πείσουμε, ειδικά τους νέους να εμβολιαστούν, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, πάμε καλά και με τον τουρισμό μας» τόνισε απευθυνόμενος στους νέους  που του επιφύλαξαν υποδοχή με χειροκροτήματα, λουλούδια και σέλφι.

Ο Μητσοτάκης με νέους στην Πελοπόννησο

Ο Κ. Μητσοτάκης με τις νεότερες ηλικίες στην Πελοπόννησο  

Στη Χριστιανούπολη, στον ιστορικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ευχαρίστησε τους δυο μητροπολίτες της περιοχής  για τη στάση της Εκκλησίας να απομονώσει τους αντιεμβολιαστές.  «Να ευχαριστήσω τους σεβασμιότατους για τα πολύ συγκριμένα μηνύματα που στέλνουν» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 Μητσοτάκης Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Ο Πρωθυπουργός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 

Στη Μεσσηνία ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε σε καλλιέργειες προϊόντων που εξάγονται, ανεβάζοντας το brand name της περιοχής. «Η  μεσογειακή κουζίνα μετονομάζεται σε ελληνική κουζίνα και βοηθάει τον τουρισμό» επισήμανε,  ενώ επισκέφθηκε μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης φιλέτου σαρδέλας και γαύρου,  που εξάγονται στην Ευρώπη.  

«Δυνατό μας χαρτί ο καλός οδικός άξονας» ανέφερε επίσης ο Πρωθυπουργός  που είδε από κοντά τα έργα  στο λιμάνι του Μαράθου, ύψους 5.5 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι «θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καλλιέργειες στην Πελοπόννησο   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καλλιέργειες στην Πελοπόννησο 

Επισκέφτηκε επίσης τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων που κατασκευάζεται στην Αρκαδία και θα μπορεί να διαχειριστεί 105.000 τόνους αποβλήτων ανά έτος. «Πιστεύω ότι θα λύσουν οριστικά πια το ζήτημα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης,  ο οποίος υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, γι’ αυτό και εξασφάλισε για τα επόμενα 6 χρόνια 19,4 δις ευρώ από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Μητσοτάκης: Στο μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

«Το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ως προς το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Εκτιμώ ότι ο  ανταγωνιστικός διάλογος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει» τόνισε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.   

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτεται Μεσσηνία και Αρκαδία τη Δευτέρα

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:  

«Ταυτόχρονα είμαστε και στα τελευταία στάδια της σχετικής μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Αεροδρόμιο το οποίο απολύτως δικαιολογημένα φέρει το όνομα του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Έτσι ώστε και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να περάσει, σε μία νέα εποχή.

Αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο αλλά ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας. Και οι επενδύσεις οι μεγάλες οι οποίες γίνονται σε αυτή την περιοχή αποδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με διασύνδεση του τριτογενούς τομέα, του τουρισμού μας, με τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά μας προϊόντα.

Είναι το μοντέλο στο οποίο θέλουμε να οδηγήσουμε ολόκληρη τη χώρα. Και το κράτος θα κάνει αυτό που του αναλογεί ως προς την ολοκλήρωση των κρίσιμων υποδομών εθνικού μεγέθους. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η Περιφέρεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top