Πελώνη: 1 στα 2 κρούσματα συνδέεται με χώρους ψυχαγωγίας

Προειδοποίηση για νέα μίνι lockdown στo πρότυπo της Μυκόνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή νέων τοπικών lockdown έκρουσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειάζεται.

«Έχουμε πει εξαρχής ότι η πανδημία είναι δυναμική κατάσταση, την οποία παρακολουθούμε και όπου χρειαστεί παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, όπως έγινε με τη Μύκονο. Πρόκειται κυρίως για μέτρα περιορισμού μεταμεσονύκτιας διασκέδασης», υπογράμμισε.

Πελώνη: Θα παρέμβουμε όπου χρειάζεται – Δε θα έρθει νέο γενικό lockdown

Συνεχίζοντας, είπε: «Με αφορμή αυτό, θα πρέπει να πω ότι είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Και είναι το ελάχιστο που ζητάμε από τους τουριστικούς προορισμούς, που θεωρούμε αυτονόητο. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα για να μη χρειαστεί να παρέμβουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Το 46% κρουσμάτων είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας».

Ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών

Η κυρία Πελώνη τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες.

Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός δε θα γίνει υποχρεωτικός για τα παιδιά

«Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών», είπε.

Όπως είπε: «Ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους Δήμος Ίου, Θήρας και Πάρου. Για το λόγο αυτό, από το περασμένο Σάββατο, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών υποχρεούνται να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα (μια φορά με self test και μια με rapid)».

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Νέα μέτρα: Μετά τη Μύκονο εξετάζονται τοπικά lockdown σε πέντε νησιά ακόμα

«Να σπεύσουμε, για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, Πρέπει όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. Ανακοινώθηκαν δύο πεδία υποχρεωτικότητας. Προσβλέπουμε ότι στα πεδία αυτά όλοι θα εμβολιαστούν», ανέφερε η κα Πελώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει η σκέψη στα καταστήματα λιανικής να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, ανέφερε: «Σημασία έχει το τείχος ανοσίας και προσβλέπουμε το Φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό εμβολιασμών με τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιστούν. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε το Φθινόπωρο».

Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Όσον αφορά στην επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως εάν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του, αυτόθα είναι πλήγμα στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Μας ανησυχεί», παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Ανησυχεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι όποιες αρνητικές εξελίξεις θα επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Η παρανομία δε μπορεί να παράξει νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε και αναμένουμε. Όπου χρειαστεί θα αντιδράσουμε. Μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία». 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top