Έλεγχοι στα πλοία: «Μπλόκο» σε 2.500 άτομα χωρίς πιστοποιητικά

Πλακιωτάκης: Δε θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός

«Δε θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στους ελέγχους για όσους επιβαίνουν σε πλοία, προκειμένου να μεταβούν σε νησιά.

Όπως αποκάλυψε, το περασμένο τριήμερο 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία διότι δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ταξίδι με πλοίο: Μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση οι επιβάτες στο λιμάνι

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έγιναν στους ελέγχους στα ταξίδια με τα πλοία της γραμμής, τους οποίους πλέον έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Πλακιωτάκης είπε - μιλώντας στο Open - πως είχαν παρατηρηθεί ελλιπείς έλεγχοι το προηγούμενο διάστημα.

«Γι' αυτό ανέλαβε το Λιμενικό και πλέον αποδεδειγμένα γίνονται έλεγχοι», σημείωσε.

Έλεγχοι ακόμα και μέσα σε πλοία για την τήρηση των μέτρων

Σχετικά με το τοπικό lockdown στη Μύκονο, αλλά και το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα και σε άλλα νησιά, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «είναι προτιμότερη μία μικρή ταλαιπωρία παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου».

Υπενθυμίζεται πως με βάση το σχέδιο ολοκληρωμένου στρατηγικού πλάνου για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων προστασίας για την COVID 19 προβλέπονται συνεχείς έλεγχοι όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής, προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top