Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους: Επανεξετάζεται το πλαίσιο

«Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

Σε επανεξέταση του πλαισίου για τη λειτουργία της εστίασης από τις 15 Ιουλίου, με αμιγείς και κλειστούς χώρους, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Ο προβληματισμός σε κυβέρνηση και ειδικούς είναι μεγάλος, με τα κρούσματα να ξεπερνούν και τα 2.000, με αποτέλεσμα να προαναγγέλλεται… αλλαγή στρατηγικής.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εμβολιασμένων σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια

Ήδη, η Αριστοτελία Πελώνη επεσήμανε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση, διευκρινίζοντας πως θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις, για το πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από τις 15 Ιουλίου, θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας». 

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

Πιο ευθύς ήταν σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αποκάλυψε ότι πλαίσιο για τις 15 Ιουλίου επανεξετάζεται.

«Έχουν δίκιο οι επαγγελματίες των χώρων εστιασης και διασκέδασης. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο. Επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί και η κα. Πελώνη χθες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

H κυβέρνηση αποφάσισε υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ποιους θα αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει, η κυβέρνηση εξετάζει οι εσωτερικοί χώροι να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους σε αυτή τη φάση.

Γεωργιάδης: Καλοκαίρι έχουμε, ας καθίσουν έξω οι ανεμβολίαστοι

«Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία. Ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κέντρα διασκέδασης: Έρχονται έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα σε παραβάτες

Ο υπουργός Ανάπτυξης «έκλεισε» και αυτός το μάτι σε ενδεχόμενη απόφαση για μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους της εστίασης: «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους. Δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι, δεν είναι και του θανατά να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο».

«Πονοκέφαλος» σε εστιάτορες

Οι εστιάτορες, από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι όλα αυτά τα μέτρα, για αμιγείς και μικτούς χώρους και για ελέγχους πιστοποιητικών, τους έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο.

Κάποιοι από αυτούς, πάντως, τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Σε αυτή τη μερίδα επιχειρηματιών ανήκει και ο γνωστός παρουσιαστής και μάγειρας, Ηλίας Μαμαλάκης.

«Εγώ θα προτιμούσα να έχω μόνο εμβολιασμένους. Η απειλή του τέταρτου κύματος είναι πολύ ισχυρή. Όλοι να εντείνουμε την τάση εμβολιασμού. Δεν αντέχει άλλο κλείσιμο η εστίαση, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» δήλωσε στον Σκάι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top