Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αύξηση κρουσμάτων     

Διπλάσια self tests - Τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση, εσωτερικούς χώρους

Επανασχεδιάζει τη στρατηγική της  η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων με κινήσεις που επηρεάζουν  άμεσα την ζωή όλων μέσα στο καλοκαίρι. Ο  Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ότι η πρώτη αλλαγή που έρχεται  είναι  η ενίσχυση του αριθμού των test, με δύο self tests την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Τα self test θα πρέπει να δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα στην πλατφόρμα.

Self tests για όλους τους εργαζόμενους: Τι ισχύει 

«Ντιμπέιτ» για την ολική επαναφορά της μάσκας

Το δεύτερο που επανέρχεται είναι το θέμα της χρήσης της μάσκας. Μεγάλο μέρος των ειδικών συζητά την επαναφορά της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς μάσκα. Υπάρχει όμως και μια ομάδα ειδικών οι οποίοι μαζί με την κυβέρνηση είναι υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του καθεστώτος που ήδη ισχύει. Δηλαδή οπωσδήποτε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ανατροπή: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας

Στους κόλπους της κυβέρνησης ωριμάζει μια μεγάλη αλλαγή για τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας και να μπαίνουν σε αυτούς μόνο εμβολιασμένοι. Να έχουμε δηλαδή από 15 Ιουλίου μόνο αμιγείς χώρους και όχι μικτούς, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα και αλλάζουν πλήρως το τοπίο, καθώς όποιος δεν έχει κάνει εμβόλιο δε θα μπαίνει  σε κανέναν εσωτερικό χώρο! 

Lockdown: Επαναφορά και σε τουριστικά μέρη αν αυξηθούν τα κρούσματα!

«Σαφάρι» σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης

Στους ανοιχτούς χώρους τώρα, στα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, θα υπάρξει ένα κύμα σαρωτικών ελέγχων στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές και με την πρώτη παράβαση  οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για μια βδομάδα. Με τρείς παραβάσεις θα μπαίνει οριστικό λουκέτο.

«Παγώνουν» τα σενάρια για ωράριο και test σε οδικές μετακινήσεις

Αυτό που δεν είναι στο τραπέζι πάντως σε αυτή τη φάση είναι  οι έλεγχοι με rapid test για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και η επιβολή ωραρίου κυκλοφορίας. Βέβαια,  ανάλογα με την πορεία της πανδημίας δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα για το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top