Oλοκληρώθηκε η μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταμοσχεύσεων

Το παρών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, παρουσίασε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μελέτη σχετική με την κατάρτιση του εθνικού σχεδίου για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων.

Μητσοτάκης: Το μήνυμά του για τις μεταναστευτικές ροές στη Λιθουανία

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την σπουδαία δουλειά την οποία έχετε κάνει. Είναι ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο γι’ αυτή την σπουδαία κατάκτηση της ιατρικής η οποία υπηρετεί κυριολεκτικά την ίδια την ζωή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Μητσοτάκη για εμβολιασμό, ελέγχους και μετάλλαξη Δ

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου,  επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και του παρέδωσε την σχετική μελέτη που εκπόνησαν σημαντικοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

«Πρέπει η χώρα μας με την βοήθεια της κυβερνήσεως σας και εσάς προσωπικά να είναι πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος σ΄ αυτό το θέμα των μεταμοσχεύσεων» δήλωσε ο Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος & Ταμίας ΔΣ Ιδρύματος Ωνάση.

Τα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο κανόνων και βέλτιστων πρακτικών με διεθνείς προδιαγραφές. Το επόμενο βήμα είναι η προσαρμογή και μετατροπή της μελέτης σε νόμο του κράτους.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top