Παπασταύρου: Πλήρης απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες μετά από έξι χρόνια

Πελώνη: Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας

Παπασταύρου

Από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες, απαλλάχθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου, με αμετάκλητο βούλευμα.

Ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δικαιώθηκε μετά από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων.

Η περίπτωση Παπασταύρου είχε προβληθεί από το 2015 και στη συνέχεια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως συνώνυμο της διαπλοκής, με υπαινιγμούς ακόμα και μέσα στη Βουλή για υπόνοιες διακίνησης πολιτικού χρήματος. 

«Στοχοποιήθηκα βάναυσα, αδίστακτα, λόγω της πολιτικής μου δράσης μου με τη Νέα Δημοκρατία και της συνεργασίας μου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση μου ο ορισμός της πολιτικής δίωξης. Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε παρά την προσπάθεια χειραγώγησής της. Χρειάστηκαν 6 δύσκολα χρόνια για να δικαιωθώ. Και δικαιώθηκα. Πλήρως με σειρά αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για όλα όσα με κατηγορούσαν», δήλωσε ο κ. Παπασταύρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες και τους εκβιασμούς που είχε δεχθεί από εισαγγελικής πλευράς για να ενοχοποιήσει για οικονομικά θέματα την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ κάλεσε την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για την άδικη στοχοποίηση του

«Την περιμένω τη συγγνώμη, όχι ως προσωπική δικαίωση, αλλά ως πρώτο βήμα προκειμένου κανείς αθώος να μην υποστεί όλα όσα έγιναν σε βάρος μου. Είναι θέμα Δημοκρατίας», σημείωσε.

Πελώνη: Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας;

«Ύστερα από έξι χρόνια διώξεων, λάσπης, συστηματικής επιχείρησης δολοφονίας χαρακτήρα και συκοφάντησης και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο Σταύρος Παπασταύρου δικαιώνεται με το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 2016, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα που από τη θέση του πρωθυπουργού, με ένα κρεσέντο κατά του κ. Παπασταύρου είχε παραβιάσει κάθε τεκμήριο αθωότητας, επιχειρώντας να προδικάσει την κρίση της Δικαιοσύνης, τον είχε ρωτήσει τι θα έπραττε αν υπήρχε αθωωτική απόφαση. Και αν θα ζητούσε συγγνώμη. Ο κ. Τσίπρας είχε νεύσει τότε καταφατικά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

 «Σήμερα εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση. Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον κ. Παπασταύρου για την τόση λάσπη που εκτόξευσε εναντίον του ή θα κρυφτεί όπως συνηθίζει;», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top