ΣΥΡΙΖΑ για Γλυκά Νερά: Άμεσα απαντήσεις για τις καταγγελίες Γεωργιανού

Η απάντηση ΕΛΑΣ για το αν βασανίσθηκε να ομολογήσει τη δολοφονία Καρολάιν  

Να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίσθηκε για να ομολογήσει τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, της οποίας αποδείχθηκε ότι δράστης ήταν ο σύζυγός της, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης. 

Γλυκά Νερά έγκλημα: Δεν προκύπτει σχέση του Γεωργιανού στην υπόθεση

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρει στη δήλωσή του:   
    

Γλυκά Νερά: Τι είπε στην ανάκριση ο Γεωργιανός

«Ανατριχιαστικές είναι οι επώνυμες καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ο οποίος κατήγγειλε επώνυμα σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από Έλληνες αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς.

Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν ανατριχίλα: «Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

Προκύπτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα τόσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, όσο και για τη σκοπιμότητα να επιχειρηθεί να αποσπαστεί η ομολογία ενός αθώου ανθρώπου. Η ακροδεξιά τακτική που ρίχνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, συνεχίζεται είτε από διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και του επιτελικού κράτους, είτε από κυβερνητικά χείλη.

Ζητάμε άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. Απαντήσεις που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη θα κληθεί να δώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο αφού μετά τις αποκαλύψεις, το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης, θα το φέρει άμεσα στη Βουλή».

Γλυκά Νερά: Όταν η Καρολάιν χαμογελούσε στην κάμερα αγκαλιά με τον πιλότο

Τι απαντά η ΕΛ. ΑΣ. στις καταγγελίες του Γεωργιανού

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΕΛ. ΑΣ.  αναφέρει σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο πολίτης Γεωργίας: 

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι:

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι.

Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής).

Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Για το ζήτημα ερωτήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά το σημερινό briefing,  η οποία παρέπεμψε για απαντήσεις στην Ελληνική Αστυνομία.        


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top