Μέσω σούπερ μάρκετ τα δωρέαν self test – Πώς θα τα παίρνουμε

Τι ειπε ο Γεραπετρίτης για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Μέσω των σούπερ μάρκετ θα συνεχιστεί η δωρέαν διάθεση των self test, τα οποία θα σταματήσουν να διατίθενται δίχως κόστος από τα φαρμακεία την Παρασκευή 19 Ιουνίου, όπως ενημέρωσαν οι φαρμακοποιοί.

«Θα πάμε κατά πάσα βεβαιότητα μέσω των σούπερ μάρκετ, που έχουν την υποδομή», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Max FM 93,4 της Πάτρας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία, είπε ότι θα παραλαμβάνονται από τα σούπερ μάρκετ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε ένα stand το οποίο θα δημιουργηθεί σε αυτά.

Gov.gr Self-Test: Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα

Ο υπουργός Επικρατείας, παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η επάρκεια των self tests σε όλες τις φαρμακαποθήκες της χώρας.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα

Σημειώνεται πως τα self test θα είναι διαθέσιμα και μετά τις 19 Ιουνίου στα φαρμακεία, αλλά όχι δωρεάν.

Self tests και τον Ιούλιο: Ποιοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμών, εν αναμονή των ανακοινώσεων το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

«Με προσοχή θα πρέπει να πάμε σε περαιτέρω ανοίγματα, αυτή τη στιγμή καταγράφεται σημαντική μείωση σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημαντική μείωση της θετικότητας. Με προσοχή θα πρέπει να πορευτούμε σε σταδιακά ανοίγματα και σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ωραρίου», είπε ο υπουργός Επικρατείας, εκτιμώντας ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να απελευθερωθεί εντελώς το ωράριο κυκλοφορίας.

Τέλος τα δωρεάν self test στα φαρμακεία - Θα υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις το απόγευμα θα αφορούν τη μουσική στους χώρους εστίασης, αλλά και το όριο των ατόμων που μπορούν να προσκληθούν σε δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις. 

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, με πιθανότερο σενάριο να ξεκινά στη 01:30 και αργότερα μέσα στον Ιούλιο να καταργηθεί εντελώς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top