Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021: Η προστασία των μνημείων

Τα μέτρα προστασίας των αρχαιολογικών χώρων από την κλιματική αλλαγή

Δελφοί/ eurokinissi

Αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον μια αποστολή για όλη την ανθρωπότητα, προκειμένου να επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή. Η διεθνής σύνοδος για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021, θα περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης και προστασίας για τους πολίτες, αλλά και το φυσικό και υλικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.  

Προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων από την κλιματική αλλαγή - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Στην Ελλάδα, το υπουργείο Πολιτισμού, ετοιμάζει έργα για την θωράκιση σημαντικών αρχαιολογικών χώρων όπως η αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στου Δελφούς, αντιπλημμυρικά έργα στο Διόν, στη Φαιστό και στα Μάλλια και έργα πυροπροστασίας στους Φιλίππους και τον Μυστρά. Επιπλέον, σχεδιάζονται δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης για 13 μουσεία έως το 2025, και συνολικά 30 μουσεία έως το 2030. Συνολικά, θα διατεθούν 23 εκατομμύρια ευρώ.  

Προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων από την κλιματική αλλαγή - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, πρόκειται να παραχωρήσει αύριο, Σάββατο, συνέντευξη σχετικά με για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, ενόψει της Ημέρας Περιβάλλοντος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top