Πότε θα δοθούν τα voucher για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τι αλλάζει στους δικαιούχους

H πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου 

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις επιδοτούμενες θέσεις (vouchers) νηπίων και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου.

Επιδότηση έως 2.000 ευρώ στους δικηγόρους

«Είμαστε στη διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών, με το υπουργείο Οικονομικών να βγει το λεγόμενο ΕΣΠΑ», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ1, όπου τόνισε πως φέτος θα είναι αυξημένος κατά 20% ο προϋπολογισμός.

Στο νέο πρόγραμμα θα είναι αυξημένα τα κριτήρια και θα μπορούν να εντάσσονται και μεγαλύτερα εισοδήματα. Παράλληλα, θα μπορούν να εντάσσονται και μητέρες, που εργάζονται στο Δημόσιο.

«Καταργήσαμε την αδικία που αν ήσουν γυναίκα ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ας πούμε που έπαιρνες 600 ευρώ τον μήνα και μόνο και μόνο επειδή δούλευες στο δημόσιο δεν μπορούσες να πάρεις κουπόνι. Τώρα και οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο, ακριβώς με τα ίδια οικονομικά κριτήρια με όλες τις υπόλοιπες μπορούν να παίρνουν κουπόνια», είπε η υφυπουργός Εργασίας.

Οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Οι αιτούντες θα πρέπει:
-    να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

-    να είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ

-    να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις 27.000€ έως δύο παιδιά, τις 30.000€ για τρία παιδιά, τις 33.000€ για τέσσερα παιδιά, και τις 36.000€ από πέντε παιδιά και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top