Ταξίδι με πλοίο: Δήλωση Υγείας θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι επιβάτες

Δείτε το έγγραφο και πώς μπορείτε να το «κατεβάσετε» για να ταξιδέψετε 

Ένα ακόμα έγγραφο, τη Δήλωση Υγείας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι επιβάτες που θα πάνε φέτος διακοπές με πλοίο.

δήλωση υγείας

Η δήλωση Υγείας απαραίτητη για το ταξίδι με πλοίο 

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο της Δήλωσης Υγείας:  ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ψηφιακή Δήλωση Υγείας για ταξίδια με πλοίο

Το έγγραφο το είχε μάλιστα στα χέρια του ο Λάμπος Δεμερτζής, από το λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος μετέδωσε τις πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τις τελευταίες πληροφορίες για τη Δήλωση Υγείας.   

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς το εκδίδουμε

Να σημειωθεί ότι Δήλωση Υγείας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού. 

Μέχρι τώρα αυτό που έκαναν οι επιβάτες της ακτοπλοΐας ήταν να παίρνουν το έντυπο μαζί με το εισιτήριο από τα πρακτορεία,  λίγο πριν μπουν στο πλοίο. Πολλοί όμως…  ξεχνούσαν να το συμπληρώσουν  με αποτέλεσμα να καθυστερείτε η διαδικασία επιβίβασής  καθώς έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στο πρακτορείο! 

Τώρα οι επιβάτες μπορούν μέσα από το gov.gr να βρουν το έντυπο της δήλωσης υγείας -  το οποίο υπάρχει και  στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας-  και είτε να το εκτυπώσουν είτε να το έχουν ψηφιακά στο κινητό. 

Νέες ιατρικές βεβαιώσεις και υπηρεσίες στο gov.gr - Εφαρμογές για κινητά

Στη Δήλωση Υγείας εκτός από τα προσωπικά στοιχεία ο επιβάτης αναφέρει εάν κάποιος έχει πραγματοποιήσει  τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει rapid test ή αυτοδιαγνωστικό, αλλά και εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top