Ψηφιακή Δήλωση Υγείας για ταξίδια με πλοίο - Από αύριο σε ισχύ

Τι είναι και πώς εκτυπώνεται

Πιο γρήγορα και πιο εύκολα θα μπορούν να ταξιδέψουν με την Ψηφιακή Δήλωση Υγείας από αύριο, Πέμπτη 3 Ιουνίου, οι επιβάτες πλοίων. 

Προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβαση των ταξιδιωτών στα πλοία, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είπε πως, εκτός από την έγγραφη μορφή της δήλωσης υγείας, από αύριο θα μπορεί κανείς να το κάνει και ψηφιακά, ώστε να γλιτώνει χρόνο κατά την επιβίβαση.

Αυξάνεται η πληρότητα των πλοίων

Η Ψηφιακή Δήλωση Υγείας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Ναυτιλίας (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).

Δήλωση υγείας επιβατών: Το έγγραφο για ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση.

Εμβολιασμός 18-29 ετών και με τα εμβόλια Pfizer - Moderna

Εκεί θα βεβαιώνει ο ταξιδιώτης πως είτε έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό είτε έχει κάνει μοριακό έλεγχο τις τελευταίες 72 ώρες είτε έχει κάνει rapid test ή self test την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα.

Όσον αφορά στην πληρότητα στα πλοία, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι επί του παρόντος και παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δε διαθέτουν καμπίνες.

Δείτε εδώ ολόκληρη το έντυπο για τη Δήλωση Υγείας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top