Αυξάνεται η πληρότητα των πλοίων

Η προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στα νησιά έκανε ένα ασφαλές περιβάλλον

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε την Πέμπτη πώς θα γίνονται οι μετακίνησεις στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

To 80% ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Lockdown τέλος: Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Στη φρουρά του Πλακιωτάκη ο αστυνομικός που έπεσε από τον 5ο όροφο

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την τήρηση των κανόνων από τα πληρώματα και τους επιβάτες, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό «το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο, αλλά και ασφαλές».

Πελώνη: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Όπως τόνισε, το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Lockdown «bye bye»: Ελευθερία από σήμερα σε μετακινήσεις, αγορές, ταξίδια

«Η προτεραιότητα, που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια», επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

«Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δε θα έχει καμία σχέση με το περσινό», κατέληξε.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos» αναχωρεί σήμερα το πρωί για Πάρο Νάξο Ιο Θήρα με 700 επιβάτες και 160 οχήματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top