Τσαβούσογλου-Μητσοτάκης: Σε καλό κλίμα η συνάντηση - Η βόλτα στην Αθήνα

Αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας

Τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποδέχθηκε στις 10:15 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα κρίσιμο τετ α τετ για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων το προσεχές διάστημα.

Στο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου - Κρίσιμο τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τσαβούσογλου: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν με τον κλασικό χαιρετισμό στον αγκώνα, λόγω κορωνοϊού, ενώ παρών στο Μαξίμου ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει μισή ώρα, ωστόσο κράτησε σχεδόν μία ώρα και - σύμφωνα με πληροφορίες - έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας.

Δείπνο Δένδια - Τσαβούσογλου με φόντο την Ακρόπολη: Διήρκησε 1,5 ώρα

Στο Μαξίμου μάλιστα βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τσαβούσογλου: Πρόκληση με το «καλημέρα» - Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.

Επίσης, αναμένεται κατά τις σημερινές συναντήσεις να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

«Οι συναντήσεις μου θα συμβάλουν στην προετοιμασία του εδάφους για μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με τα πόδια πήγαν από το Μαξίμου στο ΥΠΕΞ οι δύο υπουργοί

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Δένδιας και ο κ. Τσαβούσογλου έκαναν μία μικρή βόλτα στην Αθήνα και πήγαν μαζί με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το τέλος της συνάντησης του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Δένδιας «ξενάγησε» τον Τούρκο υπουργό, περνώντας μπροστά από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Μουσείο Μπενάκη, κλπ, με τους δύο υπουργούς να είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Δένδιας Τσαβούσογλου

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Δένδιας και ο κ. Τσαβούσογλου πήγαν μαζί με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο Εξωτερικών

H συνάντηση των κ. Δένδια και Τσαβούσογλου ξεκινήσει λίγο μετά τις 11.15. Αρχικά, οι δύο ΥΠΕΞ θα έχουν «κλειστή» συνάντηση με λίγους συνεργάτες τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρευμένες συνομιλίες του ελληνικού και του τουρκικού επιτελείου.

Δένδιας Τσαβούσογλου

Μετά το τέλος των συζητήσεων, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Στις 13:15 έχουν προγραμματιστεί δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίες θα μεταδοθούν χωρίς να δοθεί δυνατότητα για ερωτήσεις στους δημοσιογράφους.

Θερμό τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου την Κυριακή

Δείπνο σε θερμό κλίμα είχαν χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρέθεσε δείπνο στον Τούρκο ομολογό του σε εστιατόριο στην Ακρόπολη.

Ο Τσαβούσογλου, φτάνοντας, αγκάλιασε θερμά τον Νίκο Δένδια, με τον οποίο εξάλλου διατηρεί φιλικές σχέσεις ετών.


Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων  του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top