Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19: Σε ισχύ από σήμερα - Πώς εκδίδεται

Ποιες πληροφορίες αναγράφονται και πώς λειτουργεί

Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και πώς λειτουργεί. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε εφαρμογή, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τίθεται από σήμερα το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και η χώρα μας εντάσσεται στο πρώτο κύμα ευρωπαϊκών χωρών που θα το χρησιμοποιήσει.

Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και πώς λειτουργεί

Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 θα περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του φυσικού προσώπου, κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid - test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό κατά περίπτωση.

Αποτελεί την ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από εκείνα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.

ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

Πώς θα εκδώσετε το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί. Επίσης, έχει κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή και το περιεχόμενό του θα αναγράφεται τόσο στην εθνική γλώσσα, όσο και στα αγγλικά.

Αρμόδιες για την έκδοση του πιστοποιητικού είναι οι εθνικές αρχές κάθε χώρας. 

Στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και σε λίγες ημέρες θα είναι δυνατή η έκδοσή του μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid θα τεθεί σε εφαρμογή σε ενωσιακό επίπεδο την 1η Ιουλίου 2021.

Όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα περιέχει μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/την εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top