Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου;  

«Φωτιές άναψαν» οι πληροφορίες -  Τι απαντά η κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι πληροφορίες ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα προχωρήσει για να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 1.300 προσλήψεις ειδικών φρουρών προβλέπει το ΦΕΚ

Κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» λέγοντας πως το σχέδιο προχωράει κανονικά. 

Το ίδιο σχέδιο βρήκε όμως εξ αρχής ισχυρές αντιστάσεις με αντιδράσεις από εκπροσώπους των φοιτητών αλλά και από κόμματα της ανιπολίτευσης    

Κυβέρνηση: Προχωράμε κανονικά το σχέδιο

Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης του σχεδίου. Οι 1.000 άοπλοι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ που θα συγκροτήσουν το νέο σώμα για την προστασία των μεγάλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων διαβεβαιώνει ότι θα προσληφθούν. 

Πανεπιστήμια: Στο επόμενο δίμηνο τα ειδικά σχέδια ασφαλείας

 «Από πλευράς μας ο σχεδιασμός προχωράει όπως υπήρχε. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές χρονικές καθυστερήσεις λόγω αντικειμενικών γεγονότων, προσφυγές για παράδειγμα κατά διαγωνισμών αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τον γενικό σχεδιασμό, ο οποίος προχωράει κανονικά» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Στην εφαρμογή του νόμου αντιδρούν επίσης και εκπαιδευτικοί και αστυνομικοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί επιτέθηκε στην κυβέρνηση ζητώντας κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ,  αλλά αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση των ΑΕΙ.

Συρίγος διαψεύδει τα ΝΕΑ: Το σχέδιο για την πανεπιστημιακή Αστυνομία προχωρά κανονικά

«Διάβασα ότι παίρνει πίσω λέει η κυβέρνηση την εφαρμογή του νόμου. Είναι πραγματικά αστείο αυτό που γίνεται για λόγους μόνο επικοινωνίας, για να υπερασπιστείτε ιδεοληψίες, για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο ορίζετε και ψηφίζετε νόμους τους οποίους όμως δεν μπορείτε να εφαρμόσετε» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να υποστηρίξει από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου:  «Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά και την Δευτέρα η προκήρυξη θα ανακοινωθεί κανονικά και δεν υπάρχει καμία αναστολή στην όλη αυτή διαδικασία». 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι διαγωνισμοί που αφορούν στην τοποθέτηση καμερών στα μεγάλα campus  των πανεπιστημίων ίσως να μην έχουν προλάβει να διεκπεραιωθούν έως τα τέλη Σεπτέμβρη. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top