Πανεπιστήμια: Στο επόμενο δίμηνο τα ειδικά σχέδια ασφαλείας

Στόχος η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και... εισβολών

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να έχουν εκπονήσει ειδικά σχέδια ασφαλείας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως οι φυσικές καταστροφές αλλά και οι εισβολές από εξωπανεπιστημιακούς. 

Όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα, θα γίνουν λεπτομερή σχεδιαγράμματα, όπου πρέπει να αποτυπώνονται οι αίθουσες διδασκαλίας, εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες, προαύλιοι χώροι, είσοδοι κι έξοδοι τμημάτων, χώροι συγκέντρωσης για φυσικές καταστροφές όπως για παράδειγμα ένας σεισμός.  

Πανεπιστήμια: Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο - Όλες οι αλλαγές

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις «ευαίσθητες» μονάδες των πανεπιστημίων, που έχουν αποτέλεσει στόχο επιθέσεων και καταλήψεων. Ο λόγος για εργαστήρια που έχουν ακριβά μηχανήματα ή και επικίνδυνα υλικά, αλλά και τις κεντρικές μονάδες υπολογιστών, τους servers των Πανεπιστημίων. Εκεί, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως ειδικές πόρτες και κάμερες.

Πέρα από αυτά τα σχέδια ασφαλείας, ξεκινά άμεσα και η διαδικασία προσλήψεων για τη στελέχωση των νέων Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που θα αναλάβουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τη φύλαξη τους.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top