Τσαβούσογλου: Μόνο στην Κομοτηνή η επίσκεψη στη Θράκη 

Δε θα πάει τελικά σε Ξάνθη και Πομακοχώρια o Τούρκος ΥΠΕΞ

Τη Θράκη επισκέπτεται την Κυριακή 30/5 ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  ο οποίος την ίδια ημέρα θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τουρκικές προκλήσεις 

Ο κ. Τσαβούσογλου θα παραμείνει επτά ώρες στη Θράκη όπου τελικά δε θα πάει στην Ξάνθη και τα Πομακοχώρια, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως «κίνηση αποκλιμάκωσης» σχετικά με τις προθέσεις της Άγκυρας, αν και δε θα λείψουν επαφές με μειονοτικά στελέχη και τους ψευδομουφτήδες   Ξάνθης και Κομοτηνής.  

Στέλνει επίσης εκ πρώτης όψεως το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν προτίθεται να υπερβεί «κόκκινες γραμμές» και να «τορπιλίσει» τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Μια πρόθεση βεβαίως που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.    

Δένδιας Vs Τσαβούσογλου: Η ανατομία της σύγκρουσης και οι «καυτές» ατάκες        

Το πρόγραμμα του Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή 

Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας θα προσγειωθεί στις 11:00 της Κυριακής 30/5 στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Ο Τούρκος Υπουργός θα συνοδεύεται από τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και δημοσιογράφους. Στις 12:15 θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπου θα δει και τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μάϊου

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή, ενώ θα γευματίσει με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα Ροδόπης. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί επίσης τον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ και στις 17:00 θα αναχωρήσει από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από όπου στις 18:00 το αεροπλάνο του θα απογειωθεί με προορισμό την Αθήνα. 

Στην ελληνική πρωτεύουσα θα δειπνήσει με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια το βράδυ της Κυριακής, σε εστιατόριο της περιοχής της Ακρόπολης.   

Οι επίσημες συναντήσεις με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια θα πραγματοποηθούν τη Δευτέρα 31/5.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top