Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τουρκικές προκλήσεις  

Νέες ανιστόρητες δηλώσεις της Άγκυρας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Απάντηση  στις προκλητικές τουρκικές δηλώσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα έδωσε η κυβέρνηση τρία 24ωρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, ενώ ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία στον Έβρο με όπλο τους μετανάστες.

Eπίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια

Το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Υπουργός Νίκος Δένδιας σκοπεύουν να τηρήσουν ψύχραιμη στάση, δείχνοντας ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία είναι μία ανοιχτή κοινωνία με πραγματικά δημοκρατικό καθεστώς, αλλά βέβαιο θεωρείται ότι τυχόν προκλητική ενέργεια στη Θράκη δε θα μείνει αναπάντητη.   

Στην Ελλάδα τέλη Μαΐου ο Τσαβούσογλου για συνάντηση με τον Δένδια 

«Η μειονότητα είναι Έλληνες πολίτες»  απάντησε ήδη  η Αθήνα διά της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη στις προκλητικές δηλώσεις  του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ομάρ Τσελίκ, περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας», ενόψει της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Κυριακή στη Θράκη. «Η πολιτική αυτή της Ελλάδος αποτελεί επίθεση στην επίσημη ταυτότητα της μειονότητας. Είναι μία επίθεση στην τουρκική ταυτότητα» υποστήριξε ο Τσελίκ. 

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Κυριακή στη Θράκη και Δευτέρα στην Αθήνα

Την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τσαβούσογλου. Το  πρωί της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ. Σασόλι θύμισε το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε η Τουρκία πέρυσι στον Έβρο.

«Πάγωσε» ο Μπλίνκεν τον Τσαβούσογλου: Να σέβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες με κρατική ενθάρρυνση επιχειρήσαν να εισέλθουν από τα σύνορα με την Τουρκία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και προστάτεψε τα σύνορα Ελλάδα και Ευρώπης» υπενθύμισε ο πρωθυπουργός. 

Για να προετοιμαστεί μια θετική ατζέντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το  Σάββατο στην Καβάλα οι υφυπουργοί Κώστας Φραγκογιάννης και Σεντάτ Ονάλ  θα εξετάσουν τις δυνατότητες της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top