Τιμήθηκε η Επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού παρουσία της Σακελλαροπούλου

Τελετή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος»  

Σε μια σεμνή τελετή και με όλα τα μέτρα προστασίας, εορτάσθηκε η 48η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κίνημα του Ναυτικού επέτειος Σακελλαροπούλου

Η Προεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στην τελετή για το Κίνημα του Ναυτικού στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Τιμητική εκδήλωση για τους πρωταγωνιστές του θρυλικού Kινήματος του Nαυτικού ενάντια στη δικτατορία

Πριν 48 χρόνια, τον Μάιο του 73, το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος»  αποχώρησε από άσκηση του ΝΑΤΟ και κατέπλευσε στην Ιταλία, ως πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας.
 
 Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, «ξύπνησαν» οι μνήμες από την ηρωική πράξη των 32 ανδρών του πληρώματος και του αείμνηστου κυβερνήτη του, Νίκου Παππά, που συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.


 
«Οι συμμετέχοντες στο Κίνημα του Ναυτικού, επέλεξαν το καθήκον βάσει αυτού που τους επέβαλε η δημοκρατική τους συνείδηση. Αυτό είναι το δίδαγμα που πρέπει να κρατήσουμε εμείς σήμερα από τις εποχές εκείνες»  τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

 

Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία

 
Στον ετήσιο φόρο τιμής στο πλήρωμα του  θρυλικού  αντιτορπιλικού «Βέλος», παραβρέθηκαν  η πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εν ενεργεία  και εν αποστρατεία, οι οποίοι συμμετείχαν και συνέβαλαν ενεργά, στο Κίνημα, μεταξύ των οποίων, ο Ναύαρχος Κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Kυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.  

Συγκινητικές στιγμές για το Κίνημα του Ναυτικού στην επέτειο
 

«Το Κίνημα του 1973 συνιστά κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, αφού αποτέλεσε για το πραξικοπηματικό καθεστώς ένα καίριο ηθικό πλήγμα που κλόνισε την εικόνα του και αμφισβήτησε ευθέως την ισχύ του» ανέφερε στην εκδήλωση ο Αρχηγός ΓΕΝ,  Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κανονιοβολισμούς, ως ένδειξη τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων μας δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top