Σακελλαροπούλου: Πυλώνας της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος Τύπος    

Ημερίδα για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοσιογραφία από την ΕΣΗΕΑ   

Η δημοσιογραφία και ο τρόπος που λειτουργεί στις μέρες μας ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και άνθρωποι των γραμμάτων είπαν πικρές αλήθειες. 

ΕΣΗΕΑ: «Η έγκυρη ενημέρωση είναι οδηγός μέσα στην αβεβαιότητα»

«Ο ελεύθερος ανεξάρτητος τύπος είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η έγκυρη αξιόπιστη ενημέρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν εποικοδομητικό και αποτελεσματικό δημόσιο διάλογο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου για γενοκτονία Ποντίων: «Τιμάμε τη μνήμη χιλιάδων θυμάτων»

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, τόνισε: «Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να γίνουν κτήμα όλων μας».  

Η ελευθερία του Τύπου στο «μικροσκόπιο» 

Η ελευθερία του Τύπου, η δεοντολογία και οι σχέσεις της δημοσιογραφίας με την εξουσία μπήκαν στο μικροσκόπιο της ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ. 

«Το να λέμε θεωρητικά ότι θέλουμε την ελευθερία του Τύπου, δε θέλουμε παρεμβάσεις, ότι θέλουμε οι δημοσιογράφοι να τηρούν τη δεοντολογία και οι πολιτικοί επίσης να σέβονται τη δημοσιογραφία, αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το αποδεικνύουμε και στην πράξη» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ρουσόπουλος: Μόνη διαφορά μας με Τουρκία η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών
             

«Η οικονομική κρίση άλλαξε για πάντα τα ΜΜΕ κι από ότι φαίνεται ακόμα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση» ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο Νάσος Ηλιόπουλος,  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.   

Στα media πια βασική θέση έχει το διαδίκτυο, για το οποίο υπογράμμισε ο Πάνος Σόμπολος,  δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ: «Στο διαδίκτυο, εδώ η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι παντελώς  ανεξέλεγκτα. Παρατηρούμε συχνά ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις αυτό που  έχουμε συνηθίσει να λέμε  fake news». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top