Ρουσόπουλος: Μόνη διαφορά μας με Τουρκία η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Τι είπε για την πρόθεση Σαμαρά να καταψηφίσει τα μνημόνια με Β. Μακεδονία

Ξεκάθαρος ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να ξεφύγει από την εθνική γραμμή, η οποία λέει πως η μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών», ήταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησαν και πάλι με συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάναμε από το 2002, που ξεκίνησαν», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Σκάι.

«Διερευνούμε τις πιθανότητες σύγκλισης στα θέματα, που θεωρούμε ότι είναι η διαφορά μας, για να πάμε στη συνέχεια σε διαπραγμάτευση ή για το μεθεπόμενο βήμα, στο Δικαστήριο της Χάγης», τόνισε.

Στόλτεμπεργκ σε Δένδια: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι διερευνητικές

Απαντώντας στην κριτική για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία έβαζε πάντα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον».

«Αυτό που είχαμε πει τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι θεωρούμε πως αυτή τη συμφωνία δεν είναι επωφελής για τη χώρα. Είχαμε, όμως, πει ξεκάθαρα πως εφόσον υπογραφεί, ακριβώς επειδή βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα, εμείς θα την τηρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Αντίθετος με τις διερευνητικές επαφές ο Σαμαράς 

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν έρθουν στη Βουλή, είπε: «Στη ΝΔ έχουμε πολλούς πρώην προέδρους και πρώην πρωθυπουργούς. Αυτή είναι ότι μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα και να ψηφίζει κατά το δοκούν, εφόσον κρίνει ότι έτσι πρέπει να κάνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top