Μήνυμα επανεκκίνησης του τουρισμού στέλνει από το «Μακεδονία» ο Μητσοτάκης

Θα βρεθεί στην τελετή εγκαινίων 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην τελετή εγκαινίων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport, και λειτουργούν αναβαθμισμένα, θα παραστεί και θα μιλήσει στις 8μ.μ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

Μητσοτάκης για τουρισμό: Αναμένουμε πάνω από 50% αύξηση φέτος  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και, ταυτόχρονα, οι εμβολιασμοί επιταχύνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ' όλον τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί, έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών, 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης, κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση των Hessischer Kreis και  Boston Consulting Group, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος ο τουρισμός θα ξεπεράσει το 50% του 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top