Τσίπρας: Παρουσίασε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Ζήτησε να τεθεί υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο η διάθεση των πόρων του

Αλέξης Τσίπρας εκδήλωση Ταμείο Ανάκαμψης

Την  πρότασή του για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης παρουσίασε  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εκδήλωση του κόμματός του.  

Τσίπρας Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Α. Τσίπρας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης 

Στόχος η αξιοποίηση 100 δισ. ευρώ ιδιωτικών και ευρωπαϊκών πόρων στην 7ετία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  τόνισε την ανάγκη για ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης  λέγοντας ότι  το κυβερνητικό σχέδιο  «μυρίζει ναφθαλίνη, ενώ ανακοίνωσε και την απόφασή του να ζητήσει τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τσίπρας: Να στείλουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων που υφίστανται οι ΛΟΑΤΚΙ 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν συζητά για τους πόρους του Σχεδίου Ανάκαμψης παρότι πρόκειται για ένα σχέδιο που υπερβαίνει τη θητεία της. «Αν ζήσουμε ξανά την κατασπατάληση πόρων σε ημέτερους όπως στη πανδημία θα πάμε πίσω αντί να πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν αρκεί να έχουμε στόχους για το που θα πάμε, αλλά και ποιος είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε για να μην μείνουν πίσω οι μισοί. Στο πλαίσιο αυτό η δημοκρατία και λογοδοσία είναι κυρίαρχο στοιχείο».

Ταμείο Ανάκαμψης για κορωνοϊό: Επιτάχυνση διαδικασιών ζήτησε ο Σταϊκούρας 

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: «Έχουμε δύο συγκρουόμενες φιλοσοφίες. Η φιλοσοφία της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης έρχεται από το χθες από το 1990, και αυτό ενώ ο κόσμος ακόμη και η Ευρώπη αλλάζει έστω και με πιο αργούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση προωθεί ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας, μείωση της φορολογίας με συνέπειες στο κοινωνικό κράτος, μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με αυτές τις προτάσεις ο κίνδυνος είναι να χάσουμε ξανά το τρένο της ανάπτυξης. Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει το δικό μας Σχέδιο. Εμείς θα επιδιώξουμε μία προοδευτική κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό σχέδιο ανάπτυξης που μπορεί να υλοποιηθεί μετά από αναθεώρηση σε συνεννόηση με την ΕΕ. Η Ευρώπη επίσης κινδυνεύει να χάσει το τρένο. Δεν είναι η σύγκριση μόνο η ποσοτική στις δαπάνες, αλλά και η ποιότητα, η μείωση των ανισοτήτων δεν είναι στόχος της ΕΕ. Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό για να μην χάσει η Ευρώπη το τρένο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναφέρθηκε και στη ψηφιακή μετάβαση λέγοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολιτικές να διαχυθούν σε όλη την κοινωνία ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Τοποθετήθηκε και για τα θέματα Παιδείας λέγοντας ότι «τα περισσότερα χρήματα του Σχεδίου Ανάκαμψης θα πάνε στα κέντρα κατάρτισης παρά στα Πανεπιστήμια... Επίσης μια σειρά τμήματα μετά την μείωση των εισακτέων κατά 25.000 θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ευκαιρία για να διατεθούν πόροι όχι μόνο σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά σε προγράμματα για να βελτιωθούν τα Πανεπιστήμια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top