Φίλης εναντίον Σακελλαροπούλου για τη φωτογραφία στον φράχτη του Έβρου

Για «φράχτη μισανθρωπιάς» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός

Στη Χίο και συγκεκριμένα στο ιστορικό χωριό Ανάβατο, βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους νεκρούς της Σφαγής της Χίου το 1822

Την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον φράχτη του Έβρου εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Έβρο και συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex στο στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας.

Στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του φράκτη, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

Στη Χίο για τις εκδηλώσεις για τη Σφαγή του 1822 η Σακελλαροπούλου

«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», είπε.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Για «φράχτη μισανθρωπιάς» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός

Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Έβρο.

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή του.

Ο Νίκος προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως «η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές «συνηγορίες» προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης «του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top