Μητσοτάκης: Η οικονομία κινείται προς μία πολύ γρήγορη ανάκαμψη

Τουσκ: Επιτυχής η διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα

«Επιτυχή» χαρακτήρισε τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί πρόγευμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Τουσκ για την πορεία της πανδημίας και τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόοδο του εμβολιασμού και την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ στάθηκε στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση και συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η πορεία του μεταναστευτικού. 

Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα μείνουν μέχρι να πετύχουμε εθνικό τείχος ανοσίας

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, και η σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας του Προέδρου του ΕΛΚ, Μπεάτα Τούρσκα.

Μητσοτάκης: Η οικονομία κινείται προς μία πολύ γρήγορη ανάκαμψη

«Η Ελλάδα, ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενος έτος», σημείωσε, εξάλλου, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκερίτ Βεστάγκερ, η οποία συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης Βερστάγκερ

«Μπορώ να πω ότι πιστεύω πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκερίτ Βεστάγκερ / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και η κατάσταση αυτή την στιγμή στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Με μεγάλη χαρά, μπορώ να πω ότι πιστεύω πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και επειδή ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, πλέον είμαστε σε θέση να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία», τόνισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top