Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα μείνουν μέχρι να πετύχουμε εθνικό τείχος ανοσίας

«Απαιτείται προσοχή και τήρησή τους για να συνεχίσουμε την πορεία»

Το μήνυμα ότι απαιτείται προσοχή από όλους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα πριν τη σημαντική μείωση των περιορισμών στην κίνηση των πολιτών, καθώς από αύριο καταργούνται τα SMS, απελευθερώνονται οι εκτός νομού μετακινήσεις και διευρύνεται έως τις 00.30 το επιτρεπόμενο ωράριο κυκλοφορίας.

Lockdown Τέλος: Τι αλλάζει από αύριο σε ταξίδια, ψώνια, μετακινήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως μέχρι να χτίσουμε εθνικό τείχος ανοσίας, τα εναπομείναντα μέτρα, πχ. η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κλειστούς χώρους, θα παραμείνουν σε ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε τονίσει πως θα φοράμε μάσκα για αρκετό καιρό ακόμη.

Μητσοτάκης: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει τους εργαζόμενους

Μαξίμου: Ο Peanut… ξεπροβόδισε τη Σέρβα πρωθυπουργό

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Self tests και στα σούπερ μάρκετ

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας, οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται. Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του COVID-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων - πλην όμως απαραίτητων - μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top