Σκληρή κόντρα Πελώνη – Αχτσιόγλου με αναφορές για τσιτάτα και αμοιβάδες

Η δήλωση της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση

Πελώνη - Αχτσιόγλου

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στην Αριστοτελία Πελώνη και την Έφη Αχτσιόγλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Αχτσιόγλου, μιλώντας σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη μετά την πανδημία το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε λόγο για «ρωγμές» που «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά».

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «εξήγησε, μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση, με απόλυτα κυνικό τρόπο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και συντονισμένα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία».

Έγκυος η Έφη Αχτσιόγλου – Περιμένει παιδί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Η Πειραιώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε πως «η πανδημία είναι «πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη» για τον ΣΥΡΙΖΑ «ως πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη», και πρέπει να δράσει, ώστε «οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή….».

Aπάντηση Πελώνη στον Τσίπρα: Πατάει γκάζι στον πολιτικό του κατήφορο 

Προσθέτει, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Ενώ, για να μην αφήσει καμία υπόνοια ότι μπορεί και να μην εννοούσε ακριβώς αυτό που καταλάβαμε, ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ότι «είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά».

Αχτσιόγλου: Δε θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας

Για προπαγάνδα από τη ΝΔ έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της Πειραιώς, γράφοντας «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοινοποίησε το βίντεο με την τοποθέτησή της, λέγοντας πως «απ’ αυτή την τοποθέτηση, οι φωστήρες του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ διακινούν από χθες ότι εγώ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως μεγάλη ευκαιρία και ότι εν ολίγοις είμαστε περιχαρείς στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ φυσικά ότι η αλήθεια των λόγων μου θα επικυριαρχήσει της προπαγάνδας. Γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι τέτοιου τύπου αστείοι μηχανισμοί δεν θα μας κάνουν να αυτολογοκρινόμαστε, ούτε φυσικά και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πελώνη: Ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων

«Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας, είναι απορίας άξιον», σχολίασε ακολούθως η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η κυρία Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογικής της άποψης που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας», αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και συνεχίζει: «Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται από την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’ αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κυρία Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top