«Aπόβαση» Ελλάδας – ΗΠΑ φοβούνται οι Τούρκοι στη Θράκη!    

Η νατοϊκή άσκηση στον Έβρο πυροδότησε παρανοϊκά σενάρια στην Τουρκία

«Αμερικανική» απόβαση στην Αλεξανδρούπολη, για τη μεγάλη νατoϊκή άσκηση «DEFENDER Europe 21» που ξεκινά αύριο. Αποκλεισμένη η Άγκυρα, δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της και αντιδρά σε δυο μέτωπα: σε Θράκη και μεταναστευτικό.  

Η Τουρκία φοβάται τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Όπως φαίνεται στα τηλεοπτικά  πλάνα του ρεπορτάζ  του Star, το γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο “LIBERTY PROMISE” φτάνει στην Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας  στρατιωτικό υλικό για την νατοϊκή άσκηση. 

Ι. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΣΤΟ STAR: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ 

Οι Τούρκοι αισθάνονται  την ελληνο-αμερικανική «ανάσα» στο σβέρκο τους. Εκνευρίζονται που η άσκηση πραγματοποιείται 30 χλμ από τα σύνορά τους και δεν το κρύβουν. 

«Ζούμε στην εποχή της απόλυτης παραφροσύνης! Η  στριμωγμένη και παραπατούσα Τουρκία χρησιμοποιεί τη λογική του παραλόγου και εγκαλεί την Ελλάδα όταν εφαρμόζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» δηλώνει ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του  ΕΛΙΣΜΕ. 

«Απόβαση» 40 ελικοπτέρων των ΗΠΑ στον Βόλο!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Χαρακτηριστικό της «παράνοιας» στην Τουρκία με τη νατοϊκή άσκηση στον Έβρο είναι ότι η  τουρκική εφημερίδα Sabah  δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Βαριά όπλα, ελικόπτερα επίθεσης, 28.000  στρατιώτες στη Δυτική Θράκη».  

Οι Τούρκοι στέλνουν και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ακιντζί στον Έβρο το οποίο επί 3 ώρες, πετούσε περίπου στα 28.000 πόδια. 

Ο Παναγιώτης Χαρέλας,  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων, δήλωσε όμως στο Star: «Όσα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κι αν στείλουν οι Τούρκοι, άλλο τόσο εμείς θα επαγρυπνούμε. Δεν πτοούμαστε, δε φοβόμαστε!».  

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ STAR: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  

Την  ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το «χαρτί» του μεταναστευτικού σαν «όπλο» προς τη χώρα μας, αλλά και προς την ΕΕ, όπως φάνηκε από την παρενόχληση σκαφών της Frontex  από την τουρκική ακτοφυλακή, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να δηλώνει στον δημοσιογράφο του Star Γιάννη Ευσταθίου: «Η τουρκική ακτοφυλακή αντί να παρεμποδίζει, φαίνεται να στηρίζει τις παράτυπες αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια». 

Χίος: «Επικίνδυνες» τουρκικές προκλήσεις σε σκάφη της Frontex

 ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ STAR:  Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΦΥΠΕΞ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 

Όσον αφορά τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου Υφυπουργού  Εξωτερικών στη Θράκη, με την αφορμή της επίσκεψής του, ο βουλευτής της ΝΔ  Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στο Star: «H  μειονότητα χαρακτηρίστηκε μουσουλμανική μετά από συναίνεση της τουρκικής πλευράς. Η  εκ των υστέρων αμφισβήτηση αποσκοπεί στην εργαλειοποίηση της μειονότητας. Εύχομαι και ελπίζω ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών να πάρει παραδείγματα σεβασμού ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων από τη Θράκη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top