ΥΠΕΞ για προκλήσεις Τούρκου Υφυπουργού στη Θράκη: Διαστρέβλωση της αλήθειας

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη Συνθήκη της Λωζάννης»

Υπουργείο Εξωτερικών

Σκληρή απάντηση έδωσαν διπλωματικές πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές ενέργειες με τις οποίες ξεκίνησε ήδη την ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα, ο  Τούρκος Υφυπούργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.  

Το παιχνίδι της πρόκλησης «παίζει» ο Τούρκος Υφυπ. Εξωτερικών

Ο Κιράν  επισκέφθηκε σήμερα το τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και  σε μια προφανή προσπάθεια για «ρεβάνς» στον Νίκο Δένδια που «ξεμπρόστιασε» εντός Τουρκίας την πολιτική της Άγκυρας, έκανε «μάθημα»… σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα και αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα».

Δένδιας Vs Τσαβούσογλου: Η ανατομία της σύγκρουσης και οι «καυτές» ατάκες  

Οι διπλωματικές  πηγές σχολίασαν συγκεκριμένα:      

«Η Ελλάδα σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, εφαρμόζει πλήρως τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. 

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top