Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις

«Διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία μεταφέρθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως η κυβέρνησή του τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις και αναφέρει ενδεικτικά την ψηφιακή κάρτα εργασίας, «όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας» και την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου.

Χατζηδάκης για Εργατική Πρωτομαγιά: Νέα δικαιώματα, νέες δουλειές

«Διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων», επισημαίνει.

Νέο εργασιακό: Πώς θα κερδίσετε μεγαλύτερη άδεια και περισσότερα ρεπό

Αλλάζουν όλα στην τηλεργασία: Τι θα ισχύει για ωράριο, εξοπλισμό, web cam

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου.

Εργασιακά: «Παράθυρο» για τετραήμερη εργασία με ίδιο μισθό

Καταργείται το 8ώρο εργασίας; Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης

Και ακόμη: Με επιπλέον γονικές άδειες, άδεια πατρότητας και προστασία του νέου πατέρα από απόλυση. Αλλά και με ένα στιβαρό πλαίσιο θωράκισης από τη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Έτσι διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Προστατεύουμε την υγεία τους από την πανδημία και στηρίζουμε το εισόδημά τους. Και οικοδομούμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μακριά από συνθήματα. Και με το βλέμμα στο αύριο».
 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 4 Μαΐου 2021
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top