Νέο εργασιακό: Πώς θα κερδίσετε μεγαλύτερη άδεια και περισσότερα ρεπό

Τι αλλάζει σε υπερωρίες και απολύσεις

«Γιατί κάποιος εργαζόμενος να θέλει να δουλέψει 4 ημέρες την εβδομάδα και να μην μπορεί να κανονίσει την εργατική ζωή του, όπως θέλει;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Κατηγορηματικός, για άλλη μία φορά, ως προς το ότι το 8ωρο και η πενθήμερα εργασία όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά κατοχυρώνονται από το νέο εργατικό νομοσχέδιο, ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θα δίνεται η δυνατότητα δυνατότητα στον εργαζόμενο να μπορεί να συμφωνήσει με τον εργοδότη να δουλέψει περισσότερες ώρες για να πάρει μεγαλύτερη άδεια ή παραπάνω ρεπό.

Εργασιακά: «Παράθυρο» για τετραήμερη εργασία με ίδιο μισθό

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα: «Δουλεύοντας περισσότερες ώρες, αντί να παίρνεις 4 εβδομάδες άδειας τον χρόνο, θα μπορείς να παίρνεις 5 ή 6. Ή να συμφωνείς να δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα και να έχεις ρεπό την Παρασκευή».

«Σε μία τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τα ίδια χρήματα και παραπάνω χρόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ισχύει στην πλειοψηφία των σύγχρονων επιχειρήσεων στην Ευρώπη. 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «μόνο με αίτημα του εργαζόμενου, μπορεί να γίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

«Γιατί κάποιος εργαζόμενος να θέλει να δουλέψει 4 ημέρες την εβδομάδα και να μην μπορεί να κανονίσει την εργατική ζωή του, όπως θέλει;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των απολύσεων, τονίζοντας πως μεγαλώνει η προστασία για τους εργαζόμενους, καθώς διευρύνονται οι λόγοι για τους οποίους απαγορεύεται να απολυθεί κάποιος εργαζόμενος.

Παράλληλα, σημείωσε πως απαγορεύεται να απολυθεί κάποιος, εάν το αφεντικό του ζητήσει να κάνει υπερωρίες και εκείνος αρνηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top