Εργασιακά: «Παράθυρο» για τετραήμερη εργασία με ίδιο μισθό

Χατζηδάκης: Αντί 8 ώρες για πενθήμερο, 10 ώρες για τετραήμερο

Τι δήλωσε για το 8ωρο εργασίας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στον Σκάι

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Κωστής Χατζηδάκης την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κατάργησης του 8ώρου με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως το – υπό κατάρτιση ακόμη – βομοσχέδιο προστατεύει τους εργαζομένους.

Κατάργηση 8ωρου: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ο Χατζηδάκης  

Ιδιαίτερα στάθηκε στην κριτική πως οι αλλαγές ανοίγουν «παράθυρο» για τετραήμερη εργασία.

Όπως είπε, η πρόβλεψη για 10ωρη απασχόληση, αντί της 8ωρης, θα εφαρμόζεται μόνο με συλλογική συμφωνία ή με αίτηση του εργαζομένου.

Καταργείται το 8ώρο εργασίας; Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης

Αλλάζουν όλα στην τηλεργασία: Τι θα ισχύει για ωράριο, εξοπλισμό, web cam

«Μπορεί ένας εργαζόμενος να επιλέξει, αντί 8 ώρες την ημέρα επί πενθήμερο, να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα επί τετραήμερο και να έχει τριήμερο ανάπαυσης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Δηλαδή, να δουλέψει από Δευτέρα έως Πέμπτη για 10 ώρες και να αναπαυθεί την Παρασκευή, που θα δούλευε υπό κανονικές συνθήκες 8ωρο, και το σαββατοκύριακο.

Νέος κατώτατος μισθός: Πότε και πώς θα αλλάξει

«Αυτοί που μας κατηγορούν, θέλουν άραγε να στερήσουν την τετραήμερη εργασία από τον εργαζόμενο, αν την θέλει ο ίδιος;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και σε άλλες μεταρρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πατέρες, το δικαίωμα αποσύνδεσης για τους εργαζόμενους με τηλεργασία (δηλαδή να μην απαντούν σε email μετά το πέρας της εργασίας τους), αλλά και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία «θα προστατεύει τους εργαζόμενους από καταχρήσεις εργοδοτών, όπως οι αδήλωτες υπερωρίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top