Στις 15 Μαΐου ξεκινάει ο κατ΄οίκον εμβολιασμός - Ποιο εμβόλιο θα χορηγείται

Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. Βίντεο: Δελτίο ειδήσεων του Star (28/4)

Στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει ο κατ΄οίκον εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους πολίτες που δεν μπορούν να επισκεφτούν κάποιο εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στις περιπτώσεις αυτές οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Εμβόλιο: Έρχονται κατ΄οίκον εμβολιασμοί - Ποιες ηλικιακές ομάδες αφορά

Ο κ. Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ραδιοφωνική συχνότητα του «Σκάι 100,3», αναφέρθηκε στο «μεγάλο πρόβλημα των ανεμβολίαστων πολιτών μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων» και επεσήμανε ότι ο κατ΄οίκον εμβολιασμός είναι μια «πιο σύνθετη άσκηση». Τόνισε, ωστόσο, ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.

Εμβολιασμοί: «Ουρές» στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι

«Μεγάλη ανταπόκριση στον εμβολιασμό από τους νέους» 

Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε και για την μεγάλη ανταπόκριση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τις νεότερες ηλικιακά ομάδες πολιτών και συγκεκριμένα εκείνων ηλικίας 30-45 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης:

  • από την Τρίτη έχουν εγγραφεί σχεδόν 120.000 στην κατηγορία 30-39 ετών και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί.
  • 43.710 έχουν κλείσει ραντεβού από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότεροι από 500.

Ραντεβού για εμβόλιο: Σπεύδουν και οι ηλικίες 40- 44 ετών

«Στην μάχη του εμβολιασμού νέα εμβολιαστικά κέντρα»

Στην πορεία της συνέντευξης, ο υπουργός υπογράμμισε τα «ισχυρά όπλα» που διαθέτουμε πλέον, όπως είναι ο εμβολιασμός, που «προχωρεί με φοβερούς ρυθμούς, σε λίγο έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα από τον αρχικό μας υπολογισμό για 1.100 κέντρα.

«Μέχρι τέλος Μαΐου έχουμε βάλει στόχο να έχουμε 5 εκατ. εμβολιασμένους, άρα πλησιάζουμε προς το 50% των εμβολιασμένων με μία δόση. Θα είναι ένας επαρκέστατος όρος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας», είπε και σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, αυτοσυγκράτηση, προσοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top