Εκλογές 2021: Το λάθος του υπουργείου και απάντηση Βορίδη για πρόωρες

Για Πάσχα στο χωριό: Περιμένουμε όλοι τις ανακοινώσεις

Να διαλύσει τις φήμες περί πρόωρων εκλογών, μετά το λάθος στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών με τον τίτλο «Εκλογές 2021», θέλησε ο Μάκης Βορίδης.

«Πρόκειται για προφανές λάθος, που έγινε στην πλατφόρμα για την ενημέρωση των στοιχείων για τους ετεροδημότες», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα λειτουργεί για την ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων και ο τίτλος «Εκλογές 2021», ο οποίος παρέμεινε για λίγη ώρα, φάνηκε αυτόματα.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

«Πρόκειται για ενημέρωση, που γίνεται περιοδικά και τακτικά, και τίποτα περισσότερο», υπογράμμισε, απορρίπτοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Για το θέμα αυτό έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εξάλλου, δεν υπάρχει πολιτικό σκεπτικό για πρόωρες εκλογές», είπε. Από την άλλη, ωστόσο, υπενθύμισε πως «οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται».

«Περιμένουμε όλοι τις ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα»

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης εκτός νομού, ενόψει του Πάσχα.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Όπως είπε, χωρίς να κάνει εκτίμηση για το εάν θα επιτραπεί να γιορτάσουμε στο χωριό, «περιμένουμε όλοι να ακούσουμε ανακοινώσεις για το θέμα των μετακινήσεων».

Οι διευκρινήσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το «Εκλογές 2021»

Σε τεχνικό σφάλμα απέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών την εμφάνιση για λίγη ώρα του τίτλου «Εκλογές 2021"» την πλατφόρμα του «Μάθε πού ψηφίζεις».

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών. 

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου», αναφέρει το ΥΠΕΣ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top